LSV: Nadležni da saopšte pojedinosti o akcidentu u Novom Bečeju

24 dec 2017

"U kakvom su stanju železničke pruge u našoj zemlji? Koliko je bezbedan transport opasnih materija na njima?”

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od nadležnih organa da javnost u što kraćem roku upoznaju sa uzrocima prevrtanja cisterni sa hemikalijama na pruzi kod Novog Bečeja.

“Ovaj akcident nameće i niz veoma bitnih pitanja. U kakvom su stanju železničke pruge u našoj zemlji? Koliko je bezbedan transport opasnih materija na njima?”, naveo je u saopštenju za javnost potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

Dodao je da su meštani Novog Bečeja godinama svedoci veoma lošeg stanja pruga po kojima vozovi idu brzinom ne većom od desetak kilometara na sat i naveo da je slično stanje i na ostalim železničkim pravcima u Vojvodini.

Prema njegovim rečima, ništa manje bitno pitanje nije i nivo opremljenosti specijalizovanih vatragasno-spasilačkih službi, pošto su do javnosti i ranije dolazile informacije o nedovoljno kvalitetnoj opremljenosti tih jedinica.

“Akcidenti sa opasnim materijama uvek nameću i pitanje ugrožavanja zdravlja građana i moguće opasnosti po životnu sredinu. Želimo da se o ovim pitanjima javno progovori, te da državni organi učine sve da maksimalno obezbede prevoz opasnih materija i tako spreče moguće akcidente”, kazao je Jovanović.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!