LSV: Nadamo se da Nedimović neće zaboraviti da je iz Vojvodine

12 Aug 2016

Prethodna ministarka upropastila poljoprivredu

Predsednik Lige paora Vojvodine i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul pozdravio je danas odlazak ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković sa te funkcije i dolazak na to mesto Branislava Nedimovića, za kojeg je rekao da je “mlad, pametan i energičan čovek iz Vojvodine”.

“Očekujemo da Branislav Nedimović neće zaboraviti da je Sremac. Verujemo da neće zaboraviti Banat i Bačku, da će zastupati interese vojvođanskih paora i poljoprivrednika iz Srbije. Takođe, očekujemo da neće biti eksponent stranog kapitala i tajkuna”, poručio je Šibul u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, bivša ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković je “unazadila i upropastila” poljoprivredu.

“Subvencije poljoprivrednicima su smanjene na trećinu, donet je katastrofalan Zakon o poljoprivrednom zemljištu kojim se državna zemlja, pod sumnjivim okolnostima, poklanja nekakvim investitorima. Vlada Srbije donela je zaključak koji je legalizovao uzurpaciju državne zemlje. Uzurpatori zemlje su nagrađeni, a vojvođanski paori uništavani, hapšeni i dovedeni do prosjačkog štapa, zbog čega su primorani da beže iz Vojvodine, pa i iz Srbije”, naveo je Šibul.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!