LSV: Ko je odgovoran što Zrenjanin nema pijaću vodu

14 Nov 2017

“Činjenica ostaje nepromenjena - Zrenjaninci i dalje nemaju pijaću vodu. Tražimo odgovornost za ovakvu neozbiljnost prema građanima”

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od predstavnika gradske vlasti i rukovodstva Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija da konačno odgovore na pitanje kada će Zrenjaninci dobiti pijaću vodu i koliko će ona koštati.

“Poslednja vest iz sage o zrenjaninskoj vodi glasi da je obustavljena isporuka vode preko novog postrojenja. Razlog je, kako se navodi, to što nije dobijeno odobrenje za rad od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo. Pitanje je koliko je još i kakvih problema u vezi sa vodosnabdevanjem za koje javnost i ne zna”, naveo je u saopštenju zajavnost šef odborničke grupe LSV-a u Skupštini grada Zrenjanina Dejan Čapo.

Podsetio je da su rokovi, koje je “naprednjačka” vlast objavljivala, probijani nekoliko puta već dugi niz godina i precizirao da je ugovorom definisan rok istekao još 12. oktobra 2015. godine.

“Sada je, nakon kratkog vremena rada postrojenja i samo nekoliko dana posle predstavljanja građanima postrojenja, obustavljeno vodosnabdevanje grada putem prečistača”, naveo je Čapo.

Optužio je rukovodstvo JKP Vodovod i kanalizacija i predstavnike gradske vlasti da “prave loš rijaliti program”, prvo sa otvaranjem video prenosa izgradnje postrojenja, a zatim pokušajem medijske akcije obilaska postrojenja za prečišćavanje vode, a sve u cilju skretanja pažnje sa neuspeha u snabdevanju građana Zrenjanina pijaćom vodom.

“Činjenica ostaje nepromenjena – Zrenjaninci i dalje nemaju pijaću vodu. Tražimo odgovornost za ovakvu neozbiljnost prema građanima”, poručio je Čapo.

Dodao je da LSV ne odustaje od zahteva da se zakaže tematska sednica Skupštine grada na kojoj bi se našla informacija o problemima vezanim za snabdevanje građana Zrenjanina pijaćom vodom, jer je to problem od životnog značaja za sve Zrenjanince.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!