- Autonomija - http://www.autonomija.info -

LSV: Katastrofalne posledice nerada ministra Krkobabića

Liga socijaldemokrata Vojvodine optužila je ministra Milana Krkobabića, zaduženog za regionalni razvoj, da favorizuje superiornost megacentra kakav je grad Beograd u odnosu na druge gradove, opštine i sela u Srbiji.

„Posebno je zabrinjavajuće što resorni ministar često ogovori o opstaknu sela, povratku ljudi u njih i obnovi zadrugarstva, ali u praksi nema niti jedne jedine konkretne akcije. Sve se svodi na makretinške istupe, nekakve sajmove i izložbe, a stanovnici sela jedva preživljavaju“, naveo je funkcioner LSV Aleksandar Marton u saopštenju za javnost.

On je ukazao da je najnoviji udar na njihove kućne budžete i astronomsko povećanje cena goriva i to u jeku poljoprivrednih radova, dodavši da se ministar Krkobabić nije se oglasio povodom tih „najnovijeg nasrtaja, na već osiromašene, seljake“.

„Ministar Krkobabić morao bi da zna da je Evropa kontinent regiona i lokalnih samoupravnih zajednica. Glavni gradovi Evrope, najčešće nisu ‘magneti’. Berlin nije ekonomski najsnažnija sredina u SR Nemačkoj. Niti je to Rim u Italiji. Niti Madrid u Španiji. Iz Varšave se poslednjih godine odselilo oko 5% stanovnika. Najviše u mala sela u severnoj i centralnoj Poljskoj“, dodao je Marton.

On je ocenio da apeli upućeni ministru Krkobabiću ne daju rezultate, ali da javnost mora biti obaveštena o katastrofalnim posledicama nerada funkcionera zaduženih za ravnomerni regionalni razvoj.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!