LSV: Incident u Sonti jeste etnički motivisan

28 dec 2017

“Institucije Republike Srbije ne smeju da iskrivljuju istinu"

Republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olena Papuga izjavila je danas da incident u mestu Sonta u vojvodini, kada je došlo do tuče između grupe mladića, jeste etnički motivisan i pozvala državu da kaže istinu o tom incidentu.

“Institucije Republike Srbije ne smeju da iskrivljuju istinu i da govore da incident u Sonti, u kojem je učestvovalo više osoba, nema nikakve veze sa nacionalnom pripadnošću njegovih učesnika. Nažalost, meštani Sonte znaju da incident jeste etnički motivisan. Takođe, pripremaju se i tužbe jer pojedini akteri imaju kriminalnu prošlost za koju nikada nisu odgovarali pred pravosudnim organima”, navela je Olena Papuga u saopštenju za javnost.

Dodala je da taj incident ne sme da se zataška i poručila da takve situacije ne smeju da se događaju u Srbiji i Vojvodini, koja je multietnička, multinacionalna i multikonfesionalna regija.

“Prilikom prvog narednog zasedanja Skupštine Srbije, kao narodna poslanica, zatražiću informaciju od ministra policije Nebojše Stefanovića kada će reći istinu o ovom incidentu, kada će, konačno, razrešiti ovu situaciju i na koji način”, navela je Olena Papuga.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom protestne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog incidenta u Sonti, da je međunacionalni karakter nedavnog sukoba mladića u Sonti “izmišljen” i da “nije ništa novo da se nešto uvek govori protiv Srba”.

Incident u Sonti, gde je u nedelju, 24. decembra nešto posle ponoći, došlo do tuče u kojoj je učestvovalo više lica, nije nacionalno motivisan, saopštila je Policijska uprava Sombor i istakla da su izazivači tuče uhapšeni.

Pripadnici MUP-a u Somboru identifikovali su trojicu mladića koji su u Sonti, u nedelju, 24. decembra nešto posle ponoći, nakon verbalnog konflikta, izazavali tuču u kojoj je učestvovalo više lica.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv jednog 19-godišnjaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo lake telesne povrede, navodi se u saopštenju.

Protiv druge dvojice mladića biće podnete prekršajne prijave po osnovu Zakona o javnom redu i miru.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!