LSV i Liga paora: Nadležni da utvrde kako je Rističević dobio novac na konkursu

29 dec 2017

"Najpoznatiji sporni konkurs u novijoj istoriji"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Liga paora Vojvodine zatražila je danas od nadležnih organa da utvrde kako je moguće da je republički poslanik iz vladajuće poslaničke grupe Marijan Rističević dobije novac na pokrajinskom Konkursu za dodelu poljoprivredne mehanizacije.

“Model ponašanja, koji su konkursom, sa svim ovim skandalima, postavili čelnik sekretarijata Vuk Radojević i tolerisanjem takvog ponašanja ruše se svi moralni kodeksi i nepisani zakoni pristojnog političkog delovanja. Iako se predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na poslednjoj sednici Skupštine Vojvodine, ogradio i izrazio sumnju da u tom konkursu možda nije bilo sve u najboljem redu, to ga ne abolira od odgovornosti”, poručio je u saopštenju za javnost predsednik Lige paora i član Predsedništva LSV Miloš Šibul.

On je upitao da li Marijan Rističević, predstavnik poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, ima po zakonu pravo da učestvuje na ovom konkursu, ili je u sukobu interesa.

Šibul je podsetio da je navedeni konkurs prvo u javnosti prozvan najkraćim ikad objavljenim konkursom, jer je bio otvoren samo četiri dana.

“A posle objave spiska srećnih dobitnika na konkursu, definitivno je pored najkraćeg dobio i epitet najpoznatijeg spornog konkursa u novijoj istoriji, jer se među onima koji su dobili novac za mehanizaciju našao i Marijan Rističević”, naveo je Šibul.

Prema njegovim rečima, o tome da li je bilo protivzakonitih radnji i kako je uz 132 dobitnika u celoj Vojvodini baš Marijan Rističević uspeo da preda na vreme dokumentaciju i ispuni sve uslove odlučivaće nadležni organi po službenoj dužnosti, “ukoliko bude bilo potrebe”.

“Zahtevamo da se pored pravnog momenta u ovakvim pitanjima od javnog interesa posebno vodi računa i o tome kakva se poruka šalje ovakvim nemoralnim ponašanjem”, kazao je Šibul.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!