LSV i DS: MUP je objavio grubi falsifikat u vezi sa Belom Crkvom

19 jan 2016

“Reč je o pokušaju pranja bahanalija koje u Beloj Crkvi sprovode Srpska napredna stranka i Jedinstvena Srbija

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) iz regiona južnog Banata Marinika Tepić izjavila je danas da je navodni ugovor između opštine Bela Crkva i privatne firme za obezbeđenje nevažeći.

“Reč je o pokušaju pranja bahanalija koje u Beloj Crkvi sprovode Srpska napredna stranka i Jedinstvena Srbija kroz prikazivanje nevažećih ugovora. Ugovor koji je MUP objavio nema osnovne podatke, nema zaglavlja, delovodnog broja, datuma, a na mestu potpisa naručioca nalazi se pečat privatne agencija Fokus protekt, dok se na mestu izvršioca nalazi Opština Bela Crkva”, kazala je Marinika Tepić za agenciju Beta.

Ocenila je da je cilj objavljivanja ovakvih ugovora da demantuju jučerašnju izjavu načelnika Opštinske uprave Bela Crkva Tomislava Dmitrovića, koji je napisao i potpisao da ugovor o angažovanju privatnog obezbeđenja i Opštine Bela Crkva nikada nije postojao.

Dodatna zanimljivost je što u tom lažnom ugovoru još piše da je sačinjen u četiri istovetna primerka, od kojih svaka strana zadržava po dva primerka. A gle, jedna strana, i to glavna strana – navodni naručilac posla Opština Bela Crkva – nema nijedan primerak. Načelnik Dmitrović ga nema, predsednik Opštine u vreme navodnog zaključenja ugovora Stanko Petrović ga takođe nema, ali ga ima MUP”, navela je Marinika Tepić.

DS: Objavljenim ugovorom Stefanović sramoti MUP

Demokratska stranka dovela je danas u pitanje validnost ugovora Opštine Bela Crkva i firme koja se bavi fizičko-tehničkim obezbeđenjem, koji je objavio MUP, istakavši da time „ministar Nebojša Stefanović sramoti MUP“.

Demokrate navode da na ugovoru, koji je sinoć objavio MUP, nema delovodnog broja, kao i da je u slučaju eventualnog spora za njegovo razrešenje nadležan nepostojeći privredni sud u Vršcu.

„Navodni ugovor koji je MUP objavio mogao je biti potpisan i juče pola sata pre objavljivanja, s obzirom na to da na njemu nema delovodnog broja, što je inače obaveza za sve zvanične dokumente i overene ugovore“, navode demokrate.

DS navodi da u ugovoru stoji da je u slučaju eventualnog spora za njegovo razrešenje nadležan nepostojeći privredni sud u Vršcu, te da se kao naručilac posla ne pojavljuje se opština Bela Crkva, već firma Fokus protekt, koja je, kako je juče policija utvrdila, bacila biber sprej na odbornike DS i LSV, iako je ranije SNS optuživala naše odbornike i za ovo delo.

„DS obaveštava ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da je njegovo lično pravo da sebe sramoti koliko god želi, ali da nema pravo da sramoti policiju i ministarstvo koje vodi uvlačeći ih u spletke, neistine i nasilje koje SNS sprovodi ne bi li po svaku cenu došla do vlasti“, navodi se u saopštenju.

„Kad se već laže, može to malo bolje, doktore“, zaključuje DS u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!