LSV i DS: Ako gradska vlast ne smeni Čelara, znači da ga podržava

25 Feb 2015

Brojne nepravilnosti koje je utvrdila DRI samo su kap u čaši

Gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratske stranke (DS) ocenili su danas da ako novosadska Skupština sutra ne prihvati predlog za uvtrđivanje činjenica o poslovanju JKP “Informatika” i ne smeni direktora tog preduzeća Dejana Čelara to će biti pokazatelj da gradska vlast podržava takvo poslovanje i deli odgovornost za svu štetu koja se nanosi “Informatici” i Novom Sadu.

Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila je neregularnosti u poslovanju tog JKP u 2013. godini. Opozicija je zbog toga zatražila sednicu gradskog parlamenta na kojoj bi se analizirao predlog zaključka o obrazovanju radne grupe za sagledavanje činjeničnog i pravnog stanja u preduzeću , kao i utvrđivanju odgovornosti i razrešenju direktora “Informatike” Dejana Čelara.

LSV i DS su ocenile da su brojne nepravilnosti koje je utvrdila DRI samo kap u čaši i još jedan dokaz “bahatog i kriminalnog poslovanja”.

“Građanima i građankama Novog Sada je dobro poznato šta su Treća Srbija, njeni funkcioneri i njihova familija uradili od JKP ‘Informatika’. Partijsko zapošljavanje, doslovno bacanje novca na reprezentaciju, izradu fejsbuk stranice, abnormalna potrošnja goriva, nametanje drugog osiguranja umesto novosadskog DDOR-a, mobing po partijskoj osnovi i finansiranje albuma pojedinih umetnika, samo su neki od detalja njihove radne liste”, piše u saopštenju gradskih odbora LSV i DS.

U međuvremenu, dodaje se, građanima na vrata stižu sudski izvršitelji koje “Informatika” takođe neravnopravno bira, dok se direktor ovog preduzeća sve češće spominje kao kupac raznih medija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!