LSV: Hitno razmotriti mere bezbednosti dece u Srbiji

10 Feb 2010

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da Vlada Srbije što pre održi sednicu na kojoj će razmot…

lsv.jpgLiga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da Vlada Srbije što pre održi sednicu na kojoj će razmotriti bezbednost dece u Srbiji i kontrolu i zaštitu maloletnika, saopštila je ta stranka.
“Smatramo da je društvo u Srbiji ostavilo na marginama decu i dopustilo da se najstravičniji zločini dešavaju baš u školama i oko njih. Uzor našim mladima su kriminalci i nasilnici, malo je vremena posvećeno edukaciji iz oblasti tolerancije i vrednostima demokratskog evropskog društva”, navodi se u saopštenju.
LSV je ocenila da je malo projekata koji omogućavaju kvalitetno provođenje slobodnog vremena kojim mladi raspolažu i da je neophodno omogućiti mladima da se bave humanitarnim radom, sportom, naukom i aktivnostima koje su od koristi za njihova dalji razvoj.
“Moramo na iskren način pristupiti rešenju ovog problema što, između ostalog, podrazumeva i jasan sistem odgovornosti unutar škola kako dece, tako i nastavnika i roditelja. Moramo organizovati institucije podrške za roditelje, nastavnike i decu”, navodi se u saopštenju. LSV je navela da će poslanici te stranke u Skupštini Srbije pokrenuti istu inicijativu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!