LSV: Hitno ispitati zloupotrebu biračkog spiska u Pančevu

28 jan 2016

LSV nema nameru da ćutke trpi one koji pokušavaju da društvo uvuku u glib jednoumlja i ćutanja

Funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Marinika Tepić izjavila je danas da ta stranka zahteva od istražnih organa da u najkraćem roku ispitaju zloupotrebu biračkog spiska u Pančevu, koji se proteklih dana, kako je navela, našao u rukama aktivista Srpske napredne stranke (SNS) dok su obilazili građane Pančeva u kampanji od vrata do vrata.

Tepić je podsetila da je šef odborničke grupe LSV u Pančevu Miloš Veselinov najavio pre nekoliko dana podnošenje krivične prijave protiv službenog lica Gradske uprave Pančevo zaduženog za čuvanje tog zaštićenog dokumenta, jer je na svom kućnom pragu tražen od aktivista SNS, od kojih je čuo da je papir koji drže u rukama birački spisak.

Na to je juče reagovao predsednik SNS u Pančevu Željko Sušec koji je najavio da će ta stranka podneti kontratužbu zbog, kako je rekao, blaćenja imena stranke.

Tepić je ocenila danas da su blaćenju ugleda SNS doprineli sami naprednjaci svojim kontinuiranim omalovažavanjem građana, uvereni da se niko ne sme javno oglasiti povodom njihovog maltretmana sada već nezaustavljivo puštenog s lanca.

„Fabrikovanje laži i insinuacije SNS, u pokušaju izazivanja neprestane tenzije među građanima kako bi sakrila svoju besciljnu i nasilničku politiku naročito na nižim lokalnim nivoima, jednako su istinite kao i, navodno, pokradeni džak glasova na izborima 2012. godine, koji su čelnici ove stranke, mimo ikakve odluke suda, otvarali usred Beograda i mahali glasačkim listićima kao da su smeće“, navela je Tepić u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila i da je to zapravo odnos SNS prema građanima i biračima, s obzirom na to da ni istraga o tom slučaju nikada nije sprovedena u skladu sa zakonom.

„Stoga, braneći Ustavom i zakonom pravo svakog građanina na slobodan izbor, ali i na izražavanje slobodnog mišljenja i odbranu istine, LSV nema nameru da ćutke trpi one koji pokušavaju da Pančevo i ovo društvo uvuku u glib jednoumlja i ćutanja“, poručila je Tepić.

Funkcionerka LSV je dodala i da ta stranka jedva čeka i najavljene krivične prijave protiv Pokrajinske Vlade i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koje je Sušec takođe najavio.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!