LSV: Gradonačelnik je saučesnik Treće Srbije

02 Apr 2015

"Ne smeju da se izvuku za sve što su uradili"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da postaje saučesnik u svim aferama koje zse vezuju za stranku Treća Srbija, koja je koalicioni partner Vučevićeve Srpske napredne stranke u gradskoj vlasti.

“Pokušaj zaklanjanja sve finansijske štete, nepravde i sramote koju je Treća Srbija nanela Novom Sadu, a naročito radnicima, samim gradskim preduzećima i institucijama kojima upravlja, iza funkcije gradonačelnika i imena republičkog premijera, znači direktnu zaštitu i saučesništvo u svemu navedenom. Gradonačelnik bi to morao da zna”, poručio je LSV u saopštenju za javnost.

Mediji su 31. marta preneli da je generalni sekretar Treće Srbije Aleksandar Đurđev napao novinarku Blica Anu Lalić da radi za “hrvatsku obaveštajnu službu”, kao i da je optužio konobara u Skupštini grada da je želeo da mu otruje kafu.

Gradonačelnik Vučević je potom izjavio da se iza napada na Treću Srbiju zapravo kriju napadi na SNS i na samog predsednika Vlade Srbije i lidera “naprednjaka” Aleksandra Vučića.

LSV je u današnjem saopštenju za javnost još jednom apelovao na gradsku vlast da Trećoj Srbiji oduzmu sve finansijske poluge koje “jasno i najgrublje zloupotrebljavaju” i upozorio da će u suprotnom doći u situaciju da snosi odgovornost za štetu koju ta “interesna grupacija nanosi”.

“Mi nećemo dopustiti da se izvuku za sve što su uradili. Prozivali smo njih i prozivaćemo sve one koji ne čine ništa ili ne čine dovoljno da se to ludilo i bahatost zaustavi”, poručio je novosadski odbor LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!