LSV: Građani pobedili, neće biti splava na Begeju

"Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti, o čemu svedoči i borba za odbranu imena Zrenjanina"

27. mar 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

“Ovih dana je u našem gradu ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina. Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu!”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Podsetili su da je borba građana dela grada Mala Amerika za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine trajala godinama.

“Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP Vode Vojvodine o privremenom zakupu vodnog zemljišta”, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga