LSV: Fašisti neće šetati Vojvodinom

22 okt 2018

"Fašizam i njegova pravila u Vojvodini i Novom Sadu neće proći”

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudila jučerašnju “manifestaciju fašizma” na ulicama Novog Sada, kada su pristalice stranke Srpska desnica održali protestnu šetnju u glavnom gradu Vojvodine.

“Pod parolom ‘Naša država – naša pravila’, grupica od nekoliko desetina pripadnika profašističke organizacije Srpska desnica je nesmetano marširala glavnim gradom Vojvodine, šireći govor mržnje i izvikujući šovinističke i fašističke parole. Tom prilikom izgovorene su u javnom prostoru protivustavne parole i otvorene pretnje o zatiranju Vojvodine. Osim pretnji i uvreda nezavisnim medijima i novinarima, grupa fašista pod vođstvom Miše Vacića je skandirala antivojvođanske parole i klicala osuđenim ratnim zločincima”, naveo je u saopštenju za javnost portparol LSV Aleksandar Marton.

On je pozvao državu a pre svega tužilaštvo da reaguje i skloni “fašistički talog” sa vojvođanskih ulica.

“Ukoliko to ne učine institucije sistema, Liga će se neposredno i u praksi pozabaviti antifašističkom aktivnošću, ako se pomenuta grupa nerealizovanih nasilnika ponovo pojavi na našim ulicama. Fašizam i njegova pravila u Vojvodini i Novom Sadu neće proći”, poručio je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!