LSV: Decentralizovati EPS i vratiti Elektrovojvodinu

13 Oct 2016

Krajnji trenutak da se priznaju promašaji

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Vojvodine Robert Kolar izjavio je danas da ta stranka i danas zahteva da se Elektrovojvodini vrati status preduzeća koje je zaduženo za snabdevanje električnom energijom i brigu o potrošačima električne energije na teritoriji Vojvodine.

Kolar je u pisanoj izjavi ocenio da je, ako je reorganizacija unutar EPS već konstantna i neminovna, krajnji trenutak da se priznaju promašaji i da se umesto jednog operatora distributivnog sistema, uspostavi više, od kojih bi jedan svakako bila Elektrovojvodina.

“Bilo da je tačna vest objavljena u pojedinim medijima da je zbog greške sa slanjem računa za jun EPS na gubitku 17 miliona dinara, ili je u pravu menadžment EPS koji tu vest  demantuje, činjenica je da takva greška do skora nije bila ni zamisliva. Činjenica je, takođe, da se jedna zbrka sa računima već dogodila septembra 2013. godine, na početku rada novog preduzeća EPS snabdevanje”, istakao je funkcioner LSV.

On je dodao i da, dok je Elektrovojvodina bila zadužena za snabdevanje potrošača električnom energijom na teritoriji Vojvodine, do takvih propusta nikako nije moglo doći.

“Uostalom, procenat naplate električne energije kod Elektrovojvodine bio je oko 98 procenata, i kao takav najveći od svih privrednih društava u Srbiji, što je svakako bila posledica dobre i kvalitetne ponude od strane Elektrovojvodine”, naveo je Kolar.

On je ocenio i da vraćanje Elektrovojvodine treba da bude predviđeno novim zakonom o upravljanju EPS-om, koji se odavno čeka, sve do trenutka dok kompletna imovina koja je, kako je naveo, Vojvodini oteta od strane Miloševićevog režima, ne bude vraćena.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!