- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV obeležava 27. rođendan, poručuju da će nastaviti borbu za Vojvodinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas obeležava 27. godišnjicu od osnivanja, a iz te stranke su poručili da će nastaviti da se bore za očuvanje i unapređenje Vojvodine.

„Ligašice i ligaši su bili hapšeni, prebijani i otimani zbog svojih uverenja tokom mračnih devedesetih godina prošlog veka, a nakon demokratskih promena ostali dosledni u borbi za decentralizaciju, očuvanje i unapređenje Vojvodine, vraćanje njene pune autonomije, nadležnosti, imovine i prihoda“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se LSV dosledno, 27 godina, bori za evropski put Vojvodine i čitave Srbije, ravnopravnost svih bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, različitost i poštovanje ljudskih prava, a protiv pljačke, fašizma, pretnji i nasilja.

„Od osnivanja do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga napadali na ulici, protivnici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno“, podseća se u saopštenju.

LSV je poručio da će nastaviti da se bori da Vojvodina bude obeštećena zbog prodaje „njenog Naftagasa“, a da rudna renta bude veća.

„Mi se iz dana u dan borimo protiv toga da se vojvođanska zemlja ne prodaje strancima. Mi se iz dana u dan borimo protiv nepravde da se sav novac i sve odlučivanje centralizuju u jednom mestu“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!