LSV: Cela Srbija će se sliti u desetak kvadratnih kilometara oko beogradskih poslovnih kula

16 Sep 2017

"Zašto je Skyline Belgrade važniji od drugih delova Srbije"

Liga socijaldemorkata Vojvodine (LSV) saopštila je da se posle „Beograda na vodi’“ najvaljuje i nicanje novih poslovnih kula u Beogradu, dok u ostalim delovima zemlje takvih projekata nema.

“Najava izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa ‘Skyline Belgrade’ još jedan je novi poduhvat koji za cilj ima razvoj grada Beograda. Vrednost ove investicije je oko 200 miliona evra”, navela je LSV u saopštenju za javnost, zapitavši koliko se ova investicija uklapa u planove ministra Milana Krkobabića o razvoju sela i sprečavanje odlaska mladih iz njih.

Kako se dodaje, Krkobabić već mesecima najavljuje projekte koji će ozdraviti selo i obnoviti sistem seoskih zadruga sa ciljem da mladi ostanu na selu, ali nije jasno na koji način namerava da obezbedi ravnomerni razvoj.

“Spas svih krajeva delova Srbije, pa i sela, je u decentralizaciji. Bez nje, cela Srbija će se sliti u desetak kvadratnih kilometara u okolini beogradskih poslovnih kula”, ističe LSV.

LSV poručuje ministru Krkobabiću i da se razvoj sela ne svodi samo na marketinške nastupe na televizijskim kanalima, nego na svakodnevnu borbu za decentralizaciju i razvoj svih delova zemlje.

Srbija nije samo Beograd. Srbija su i Debeljača, Čerević, Veliki Izvor ili Medveđa i sva druga sela koja iz dana u dan propadaju”, navodi se u saopštenju i dodaje da je ministar Krkobabić u Vladi zadužen za oblast regionalnog razvoja, te da je veoma bitno da javnost čuje njegov stav o razvoju Beograda i ostalih krajeva zemlje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!