LSV: Beogradu budžetska rezerva, a ostale opštine na doboš

22 Oct 2017

"Megaprojketi na obali Save, stambeno-poslovni objekti, preskupe muzičke fontane... Ima li takvih projekata u drugim delovima države?”

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upitala je danas ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da li je glasao za odobravanje isplate 100 miliona dinara iz budžetske rezerve gradu Beogradu na poslednjoj sednici vlade i zbog čega se najbogatijoj sredini u Srbiji odobravaju velike isplate iz budžetske rezerve, dok većina opština i gradova “gotovo izdiše”.

“Za neverovati je činjenica da se najbogatijoj sredini u Srbiji odobravaju velike isplate iz budžetske rezerve, dok većina lokalnih samouprava finansijski gotovo izdiše. Ministar Ružić bi morao da zna da grad Beograd u ukupnom dugu svih lokalnih samouprava u Srbiji učestvuje sa više od 78 odsto”, naveo je u saopštenju za javnost funkcioner LSV-a Aleksandar Marton.

Isplata iz budžetske rezerve obrazložena je potrebom Beograda za izvršenjem obaveza, usled smanjenog obima prihoda grada.

“Takođe, pošto se sedište ministarstva kojim Ružić rukovodi u Beogradu, sigurno su mu poznati veliki infrastrukturni radovi, megaprojketi na obali Save, stambeno-poslovni objekti, preskupe muzičke fontane… Ima li takvih projekata u drugim delovima države?”, upitao je Marton.

Dodao je da LSV insistira da ministar Ružić pod hitno pruži odgovor zašto su ovako velike isplate iz budžetske rezerve potrebne Beogradu, a ne Alibunaru, Senti, Kniću ili Priboju, jer su po Ustavu Srbije svi građani ravnopravni.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!