Lončar: DSS nezaobilazan faktor u novom PIV-u

17 Apr 2008

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije Zoran Lončar predstavio je večeras u Novom Sadu kandid…

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije Zoran Lončar predstavio je večeras u Novom Sadu kandidate te partije za poslanike u Skupštini Vojvodine, izrazivši uverenje da će oni biti nezaobilazni faktor u formiranju nove pokrajinske vlade.
“Pravo je vreme da, osam godina posle demokratskih promena u Srbiji, Vojvodina dobije istinski demokratsku, evropski orijentisanu i nacionalno odgovornu vladu”, rekao je Lončar na promotivnom skupu u klubu “Pulicer”.
On je ponovio da se u središtu kampanje i programa koalicije DSS-Nova Srbija nalazi očuvanje teritorijalne celovitosti zemlje, dodavši da “odbrana Kosova predstavlja i borbu za očuvanje Vojvodine u sastavu Srbije”.
U tom kontekstu on je kritikovao predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka zbog toga što je rekao da je Kosovo “po njegovom viđenju nezavisno”.
“Možda Čanak u svojim snovima vidi i nezavisnu Vojvodinu, ali to se neće dogoditi”, kazao je Lončar.
On se založio za brži razvoj poljoprivrede i energetike, unapređenje zdravstva i povećanje nataliteta.
“Imaćemo u pokrajini stručne i odgovorne sekretare u tim oblastima, koji će sprovoditi politiku treće vlade Vojislava Koštunice”, rekao je Lončar.
Prisutnima se obratio i potpredsednik Pokrajinskog odbora DSS-a Predrag Bubalo, naglasivši da je prethodna Koštuničina vlada bila uspešnija od svih ranijih
“Zastali smo pre nepunih godinu dana, jer smo bili u lošem društvu. Sadašnja vlada je pala isključivo zbog Kosova, a ne razlika u pogledu potrebe ulaska Srbije u EU”, rekao je Bubalo i najavio dalji rast bruto nacionalnog proizvoda od sedam odsto godišnje i trostruko veći dohodak po glavi stanovnika 2012. godine u odnosu na sadašnji.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!