Link plus podneo prijavu protiv veterinara zbog ubijanja životinja

19 mar 2015

U 2015. godini planira ubijanje 800 od 1.000 uhvaćenih napuštenih pasa u Rumi

Udruženje Link plus iz Beograda podnelo je danas dopunu disciplinske prijave protiv veterinara iz Rume koji po sklopljenom ugovoru sa Javnim preduzećem Komunalac lišavaju života napuštene pse i ocenilo da veterinary na taj način krše kodeks vlastite profesije.

Link plus je u saopštenju za javnost podsetio da je u konkursnoj dokumentaciji navedeno da se u 2015. godini planira ubijanje 800 od 1.000 uhvaćenih napuštenih pasa u Rumi.

Link plus je disciplinsku prijavu podneo u novembru prošle godine, a sada se udruženje obratil predsedniku Veterinarske komore Srbije Radošu Railiću, jer je ovlašćen da po prijavi pokrene disciplinski postupak protiv veterinara koji su prekršili Kodeks veterinarsko-medicinske etike.

„Smatramo da je odugovlačenje Veterinarske komore Srbije i izbegavanje Etičkog komiteta da izriče disciplinske mere loša praksa koja mora da se menja, kako bi se veterinarska struka obavljala u zakonskim okvirima i unapređivala, naročito kad je reč o veterinarskoj medicini u prihvatilištima koja je vrlo specifična“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!