Levica Srbije: Aktivisti SNS-a pretili funkcioneru u Inđiji

12 jan 2016

Tri predstavnika SNS, “u vidno pripitom stanju”, zahtevali od njega da se izjasni u pogledu svoje političke opredeljenosti.

Levica Srbije optužila je danas aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) da su pretili njihovom funkcioneru u Inđiji.

“U ponedeljak, 11. januara, oko 19 sati, predsednik inicijativnog odbora Levice Srbije u Inđiji doživeo je neprijatnost prilikom pokušaja tri predstavnika SNS da, korišćenjem pretnji, od njega dobiju odgovor na pitanje za koju političku snagu će se opredeliti na predstojećim izborima”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su tri predstavnika SNS, “u vidno pripitom stanju”, pokušala da uđu u dvorište predsednika inicijativnog odbora Levice Srbije u Inđiji i da su zahtevali od njega da se izjasni u pogledu svoje političke opredeljenosti.

“Budući da im nije dozvolio da uđu u dvorište, uputili su otvorenu pretnju, rekavši mu da razmisli o posledicama koje ga očekuju ukoliko svoj glas na izborima ne bude dao SNS-u”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je povodom ovog slučaja policija pravovremeno intervenisala, te su se predstavnici SNS-a povukli sa mesta incidenta.

Levica Srbije je navela da ovakve situacije više nisu retkost i predstavljaju pretnju po bezbednost i mir građanki i građana Srbije.

“Smatramo da se o incidentima poput ovog mora otvoreno govoriti, jer predstavljaju i brutalan oblik zastrašivanja, s kojim se nikada ne možemo pomiriti”, navodi s eu saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!