LDP za jedinstveni vojvođanski front za ustavne promene

Jul 21 2012

Jasno je da desničarska vlast sprema i dalje udare na Vojvodinu

Politički savet Pokrajinskog odbora Liberalno-demokratske partije (LDP) ocenio je danas da će se u Vojvodini stvoriti “jedinstveni front” za ustavne promene i najavio da će LDP u tome vrlo aktivno učestvovati.

“Stanje sa položajem Pokrajine mora se menjati. Jasno je da desničarska vlast sprema i dalje udare na Vojvodinu i tome će se političke snage okupljene oko LDP-a suprotstaviti argumentima”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da su odluke Ustavnog suda Srbije, kojima su suspendovane pojedine nadležnosti Vojvodine, bile očekivane, “u svetlu pobede nacionalističke desnice” na majskim izborima u Srbiji.

“U Vojvodini, nasuprot tome, pobedile su proevropske, demokratske partije koje na sasvim drugačiji način promišljaju autonomiju i ustavni položaj Pokrajine. Ove snage, uključujući i nevladin sektor i istaknute pojedince, nisu podržale ni Ustav koji na tzv. referendumu u Vojvodini nije prošao. Rezultati nametnutih ustavnih rešenja su prazna, nesadržajna autonomija, pa se čak i ona osporava”, piše u saopštenju.

Politički savet Pokrajinskog odbora LDP-a je novi organ te stranke, koja ima i Politički savet pri centrali u Beogradu.

(Autonomija)

Ne sviđa mi seSviđa mi se (0 rating, 2 votes)
Loading...Loading...
Odštampajte ovaj tekst Odštampajte ovaj tekst

Pogledajte još:

Posted by on Jul 21 2012. Filed under Aktuelno, Vojvodina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
NAPOMENA:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Autonomija.info. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Autonomija.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Neki komentatori, koji su duže prisutni na našem sajtu, imaju mogućnost objavljivanja komentara bez moderiranja. Molimo vas da ne zloupotrebljavate naše poverenje i da vaš iskazi budu primereni i uljudni.
Hvala na razumevanju!

Pretraga arhive

Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga

Prijatelji sajta

Log in | Designed by Gabfire theme | GoDev | Google+