LDP: Vrhunski patriotizam je borba za drugačiju Srbiju od one Šešeljeve i Dačićeve

17 Dec 2017

“U suprotnom, Srbija će ostati zacementirana u devedesetim godinama, trajno osuđena na marginalizaciju i lutanje na periferiji Evrope”

Skup u Mionici na kojem jedan pored drugog sede Vojislav Šešelj i Ivica Dačić, prizivajući povratak politike devedesetih, pokazuje ispravnost insistiranja Liberalno-demokratske partije (LDP) na proevropskoj građanskoj politici i okupljanju onih koji mogu da razumeju trenutak u kojem se zemlja nalazi, ocenio je danas LDP.

“Zbog toga je danas vrhunski patriotizam borba za drugačiju Srbiju koja će garanovati pre svega mir sebi i svojim susedima, rešavanje problema Kosova, hrabar stav o neophodnosti ulaska Srbije u NATO, prihvatanje politike koja će biti okrenuta tržišnoj ekonomiji i unutrašnjim reformama koje znače modernizaciju zemlje, slobodne medije i poštovanje ljudskih i manjinskih prava”, naveo je LDP u saopštenju za javnost.

Ta stranka je ocenila da će svaka druga politika ostaviti Srbiju “zacementiranu u devedesetim godinama, trajno osuđene na marginalizaciju i lutanje na periferiji Evrope”.

“Jasno je da u 2018. godini moramo rešiti probleme sa Prištinom, što podrazumeva sporazum kojim obe strane priznaju realnost koja postoji. To će otvoriti prostor za konkretniju evropsku politiku i mogućnost da sa Bošnjacima i Hrvatima tragamo za rešenjem koje će učiniti Bosnu i Hercegovinu funkcionalnom državom, za šta imamo posebnu odgovornost i obavezu”, piše u saopštenju.

“Relativizacijom ratne politike sa kraja prošlog veka i rehabilitacijom ratnih zločinaca, koja traje mesecima, napravljen je politički okvir u kojem se danas nalaze i Šešelj i Dačić i svi oni koji za cilj imaju osnaživanje nacionalističkih i ekstremističkih snaga. Odgovor na ovo mora biti grupisanje proevropske opozicije koja bi u javnosti zastupala hrabre političke stavove, lišene demagogije i jeftinog populizma, jer se samo tako može stvoriti alternativa sadašnjoj vlasti i onima koji je predstavljaju”, poručio je LDP.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!