LDP: Vlada hitno da reaguje na kampanju rehabilitacije ratnih zločinaca

12 Oct 2017

"U državnim institucijama promoviše se politika zločina"

Liberalno demokratska partija ocenila je danas da Vlada Srbije mora hitno da reaguje na kampanju rehabilitacije osuđenih ratnih zločinaca u kojoj se oni predstavljaju kao heroji i mučenici i to uz podršku pojedinih ministara i državnih službenika.

“Vlada Srbija ne može da ostane nema dok se njeni ministri ponašaju kao zaštitnici onih koji su poveli Srbiju u ratove iz kojih se mnogi nisu vratili, a oni koji su ostali u Srbiji žive kao večiti taoci najgorih među nama koji se opet slave kao junaci i uzori”, saopštio je LDP.

LDP ocenjuje da paralelno sa procesom rehabilitacije ministar (odbrane) Aleksandar Vulin svesno kvari odnose za diplomatama zapadnih zemalja i kao promoter slavljenja zločina negira presude međunarodnih sudova.

“Na taj način, kao predstavnik Vlade, direktno podržava one koji su ispisali krvave stranice raspada jedne zemlje svojim direktnim činjenjem”, navodi LDP i dodaje da je zato potrebno da se vlast hitno distancira od takvih pojava.

Prema oceni LDP vlast će se u suprotnom smatrati prećutnim saučesnicima.

LDP navodi i da pojedinci, ohrabreni takvim postupcima, traže podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću u Beogradu.

“Drugi, zajedno sa tim osuđenim zločincima, organizuju promociju njihovih knjiga, kao što je sutrašnje književno veče Veselina Šljivančanina, gde se u prostoru koji pripada lokalnoj samoupravi promoviše politika zločina“, navodi LDP.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!