LDP: Ratni zločinci ne smeju predavati na Vojnoj akademiji, hitno smeniti Vulina

18 Oct 2017

"Ne može se u isto vreme pričati o modernizaciji države i ignorisati kampanja koja za krajnji cilj ima izmenu bliske istorije"

Liberalno-demokratska partija (LDP) najoštrije je danas osudila najavu ministra odbrane Aleksandra Vulina da će osuđeni ratni zločinci biti predavači na Vojnoj akademiji i zatražila njegovu hitnu smenu.

“To je još jedan u nizu skandala ministra koji je svoj mandat shvatio kao priliku za aboliciju onih koji su osramotili ime Srbije i bili osuđeni za najteža krivična dela”, naveo je LDP u saopštenju za javnost.

LDP je dodao da se danas ne može u isto vreme pričati o modernizaciji države i ignorisati kampanja koja za krajnji cilj ima izmenu bliske istorije, pa tako osuđeni pripadnici Vojske Srbije treba da postanu junaci i mučenici koji nas uče kako se časno bori za svoju zemlju, a radi se o pojedincima koji su tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije narušili ugled Vojske.

“On govori da se na taj način ispravlja nepravda učinjena njima, a šta ćemo sa nepravdom koja je učinjena svima nama koji smo žrtvovani tokom tri decenije ludila, i sa onima koji su nastradali na Kosovu, dok se iz Beograda vodila politika ratova i promocije mržnje koja nas je preskupo koštala?”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da ćutanje Vlade Srbije o Vulinovom ponašanju i tako samo osnažuje njegove namere koje su sada već jasne.

“On je promoter i zaštitnik ratnih zločinaca, osoba koja ih podržava i slavi i na taj način uskraćuje građanima pravo na punu istinu, koja se mora reći kada se o ratovima govori”, istakao je LDP.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!