LDP: Prekinuti spregu političara, uprava klubova i huliganskih grupa

18 Oct 2016

Navijačke bande polako postaju država u državi, bez obaveza da poštuju važeće zakone Srbije

Nošenje majica na fudbalskim i košarkaškim utakmicama Partizana sa likom osobe koja je u Beogradu stradala u obračunu klanova koji se bave trgovinom narkoticima predstavlja sraman čin i dokaz sprege nasilnih navijačkih grupa i uprava sportskih klubova, sastavljenih uglavnom od politički i poslovno podobnih pojedinaca bliskih vladajućim strankama, saopštila je danas Liberalno demokratska partija (LDP).

U saopštenju te stranke se ističe da sportska društva koja se finansiraju iz budžeta imaju posebnu vrstu odgovornosti u društvu i nemaju prava da svoj položaj zloupotrebljavaju u želji da se dodvore kriminalnim klanovima koji su okupirali stadione i hale i uspostavili svoju hijerarhiju i pravila ponašanja.

“Nijedna vlast do sada, pa ni ova, nema snage i hrabrosti da se obračuna sa navijačkim bandama, koje polako postaju država u državi, bez obaveza da poštuju važeće zakone Srbije”, navodi se u saopštenju LDP.

Ta stranka je pozvala vlast da se jasno ogradi od takvog čina, glasno ga osudi i pozove svoje članove i funkcionere da jednom zauvek prekinu sve tajne i javne veze i kontakte sa huliganskim grupama.

LDP je pozvala i na sprovođenje zakona shodno pravilima u Srbiji, a ne da pakt kriminalaca, uprave klubova i političara “drži sve građane kao taoce trgovaca narkoticima koji se lažno predstavljaju i kriju iza navijačkih grupa”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!