LDP: Predstavljanje Koalicije za mir u septembru

"Ideja povezivanja u regionu radi rešavanja spornih pitanja"

07. avg 2018

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović razgovarao je poslednjih nekoliko meseci s pojedincima iz regiona o formiranju Koalicije za mir, i u septembru bi moglo biti njeno predstavljanje, receno je agenciji Beta u toj stranci.

Jovanović je imao sastanke u Zagrebu, Podgorici, Prištini, Sarajevu, a uskoro će ići i u Skoplje da razgovara sa ljudima kojima je takođe ideja povezivanja u regionu bliska.

U septembru bi, kako je rečeno, trebalo da bude predstavljena koalicija koja bi mogla da ponudi rešenje onako kako oni vide pitanje Kosova i spornih pitanja u regionu.

„Predstavićemo jednu vrstu platforme u kojoj su između ostalog pored kosovskog sadržani najvažniji problemi vezani za region, jer dok se ne reše pitanja Kosova i dogovor u Bosni i Hercegovini, region i Srbija neće moći da se razvijaju“, ocenjuju u LDP.

Navode i da se ne radi o predizbornom projektu, već žele da ponude drugačije funkcionisanje organizacije političkih partija.

U LDP-u su rekli da u Srbiji o Koaliciji za mir razgovaraju sa ljudima koji su godinama bliski LDP-u i razumeju tu politiku i uvek su tu stranku podržavali.

„Nama je od gomilanja stranaka na jednu stranu važnije da se ljudi vrate u politiku, jer smatramo da je dosadašnji način političkog organizovanja prevaziđen“, ističu u LDP-u.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Slagalica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga