LDP podržava raspravu o donošenju novog Ustava Srbije

23 sep 2014

LDP je poručila da je ta stanka od 2006. godine bila protiv donošenja aktuelnog Ustava

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske partije (LDP) podržao je danas „svaku javnu raspravu“ koja doprinosi donošenju novog Ustava Srbije i promena ustavnog položaja Vojvodine.

LDP je, povodom današnjeg usvajanja Deklaracije o potrebi za pokretanje postupka izmene Ustava Srbije ili donošenje novog u Skupštini Vojvodine, poručila da je ta stanka od 2006. godine bila protiv donošenja aktuelnog Ustava.

„Zalažemo se za suštinsku i sopstvenim osnovnim zakonom uređenu autonomiju, punu vlast nad svim vojvođanskim prirodnim i radom stvorenim resursima, sopstvenu imovinu, izvorne fiskalne prihode, zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast“, poručio je LDP u saopštnju.

Ova stranka je dodala da sve političke partije koje dele ta uverenja, bez obzira kada i koliko su se ogrešile u prošlosti o te principe, mogu da računaju na podršku i saveznika u LDP Vojvodine.

Dodaje se da će LDP nastaviti da se protivi „manipulisanju građanima Vojvodine u cilju obezvređivanja njihove vekovne istorijske i kulturne tekovine, i potrebe da Vojvodina ima svoju autonomiju za kakvu se LDP zalaže“.

„Nebrojeno puta LDP je ukazivao na ponižavajući ustavni položaj Vojvodine i njene fasadne autonomije“, dodala je LDP.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!