LDP najavljuje da će sprečiti podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću

09 mar 2018

"Beogradu je potreban spomenik žrtvama Miloševićeve politike, a ne njemu i njegovim zločinima"

Liberalno-demokratska partija (LDP) usprotivila se danas inicijativi da se bivšem jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću podigne spomenik u Beogradu, kao i da se jedna ulica i trg nazovu po njemu.

„Mi iz LDP nikada nećemo dozvoliti da se relativizuju katastrofalne posledice nacionalističke politike koju je vodio Slobodan Milošević. To dugujemo žrtvama ratova koje je vodio u naše ime, kao i generacijama koje i danas osećaju posledice štetne politike koju je vodio“, navodi se u saopštenju LDP-a.

Ta partija je dodala da će učiniti sve da spreči podizanje spomenika Miloševiću, jer ga smatra najvećim zločincem u savremenoj istoriji.

„Beogradu je potreban spomenik žrtvama Miloševićeve politike, a ne njemu i njegovim zločinima“, dodaje se u saopštenju te stranke.

Večernje novosti ranije su navele da su aktivisti Udruženja „Sloboda“ i mladi Socijalističke partije Srbije podneli inicijativu Skupštini Beograda da se Miloševiću podigne spomenik i da se po njemu nazove jedna ulica i trg. Inicijativa je odneta i u Predsedništvo Srbije.

Bivši predsednik SPS, Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević umro je 11. marta 2006. godine u pritvoru Haškog tribunala, gde mu je bilo suđeno zbog ratnih zločina.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!