LDP: Na delu ukidanje demokratije u Vojvodini i Srbiji

15 jan 2016

Jasno je da se predstojeći lokalni i pokrajnski izbori neće održavati u regularnim i demokratskim uslovima

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske partije (LDP) ocenio je danas da su suzavac i fizičko sprečavanje odbornika opozicije da prisustvuju sednici Skupštine u Beloj Crkvi samo još jedan čin nasilja Srpske napredne stranke nad političkim protivnicima.

LDP je u saopštenju ocenio da je na delu ukidanje demokratije i demokratskih institucija.

„Nasilje na izborima je prisutno na svim izborima od kada je SNS preuzela poluge vlasti 2012. godine. Pretnje, ucene, crni džipovi, otkazi odbornicima, sve do suzavca su bili redovna pojava u svim opštinama i mesnim zajednicama gde su se održavali izbori u prethodne četiri godine“, piše u saopštenju vojvođanske LDP.

Ta stranka je navela i da je sada potpuno jasno da se predstojeći lokalni i pokrajnski izbori neće održavati u regularnim, demokratskim uslovima.

Pokrajinski odbor LDP je istakao i da se neće miriti sa takvim stanjem na izborima jer bi to značilo pristajanje na prekrajanje izborne volje građana.

„Takođe, tražimo od svih nadležnih institucija da hitno reaguju i sankcionišu počinioce ovog kao i svih prethodnih dela“, piše u saopštenju te stranke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!