LDP: Da odgovaraju oni koji su organizovali vojni kamp za decu

"Stavljaju decu u ruke nekakvih ludaka željnih ratova"

17. avg 2018

Liberalno-demokratska partija Srbije (LDP) osudila je danas otvaranje omladinskog kampa na Zlatiboru u kojem su se deca između ostalog učila vojnim veštinama, i ocenila da nije dovoljno samo zatvaranje kampa, već se moraju pozvati na odgovornost njegovi organizatori kako se osnivanje takvih kampova i zloupotreba dece ne bi ponovili.

LDP ocenjuje da jedan od osnivača Saveza za Srbiju Milan Stamatović ne razume da deci u Srbiji nisu potrebni ratovi nego mir.

„Njegov (Milana Stamatovića) patriotizam i patriotizam predsednika Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića pokazao se kada su pre 10 godina pozvali ljude na miting posle koga su zapaljene prazne ambasade i pokradeni butici, pa su tako i danas spremni da tuđu decu šalju na neke nove Košare, a svoju će skloniti na sigurno kao i sve ‘patriote’ koje su nam upropastile živote“, navodi se u saopštenju LDP-a.

Ta stranka ocenjuje da je poražavajuće da ostali ćute dok se deca na Zlatiboru uče rukovanju naoružanjem „pod komandom ruskih i srpskih paravojnih komandanata koji ništa dobro nisu doneli“.

„Sramotno je da ostale članice Saveza za Srbiju ćute, čime pokazuju da podržavaju ovakve stavove Stamatovića koji se graniče sa zdravim razumom. Dok oni ćute, umesto njih govore oni kojima je normalno da se deca od 12 ili 13 godina uče ratovanju, korišćenju pištolja, pušaka i noževa, što organizuje njihov najbliži saradnik, zloupotrebljavajući decu, stavljajući ih u ruke nekakvih ludaka željnih ratova“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se i da bi članice Saveza za Srbiju trebalo da razumeju da nema saradnje s ekstremnim nacionalistima čiji je jedini program onemogućavanje Srbije da postane savremena, moderna država.

U saopštenju se navodi da bi Demokratska stranka Srbije (DSS), koja je osudila zatvaranje kampa, morala da odustane od „politike podrške nasilnicima“, kao i od politike ratovanja, ksenofobije i nacionalizma, umesto što koristi prostor za napade na LDP.

„Koliko se svi oni zajedno brinu za Kosovo pokazali su kada su svečano osnivali Fond za Kosovo u koji kasnije nisu uneli nijedan dinar, ali su im zato svakog dana ‘puna usta’ Kosova i građana koji žive tamo. Takva politika koštala je ovu zemlju direktnog odlaska u smrt najboljih među nama, dok su se slični Stamatoviću igrali rata“, dodaje se u saopštenju LDP-a.

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović optužio je danas lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, medijskog stručnjaka Nebojšu Krstića i direktorku Centra za evro-atlantske studije Jelenu Milić da stoje iza zatvaranja omladinskog kampa na Zlatiboru.

DSS je ocenio da je „nerazumna“ odluka o zatvaranju tog kampa i zatražio od ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića da navede o kakvoj mogućoj zloupotrebi dece radi i koja javnost je uznemirena zbog kampa „sem onog njenog dela koji oličava Čedomir Jovanović i NATO lobisti, koji se uznemire na svako pominjanje Rusije“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ostroški boj
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga