Laban bez krivičnog gonjenja za pretnje i uvrede, uplatio novac u humanitarne svrhe!?

20 Mar 2018

Toliko vrede pretnje čupanjem grkljana...

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban uplatio je 100.000 dinara u humanitarne svrhe na poseban račun Vlade Srbije, čime je okončan slučaj tužbe Vladimira Polovine protiv njega zbog izrečenih pretnji, potvrđeno je danas agenciji Beta u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a Laban izjavio je u avgustu 2017. da je pretio profesoru Građevinskog fakulteta u Beogradu Vladimiru Polovini da će mu “iščupati grkljan”, ali je tada demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog “neprimerenog” rečnika koji je koristio.

Laban i Polovina sastali su se u avgustu 2017. u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo “Bogdane, Bog je ljut”. Objavljen je i audio snimak na kojem se čuje kako Laban preti Polovini i verbalno ga vređa, kao i zvuci koji podsećaju na šamaranje.

Kako je Beti rečeno u Tužilaštvu u Subotici, Laban je iskoristio odredbu predviđenu Zakonom o krivičnom postupku, poznatu kao oportunitet, pa mu je još 20. oktobra 2017. naloženo da uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

On je tu svoju obavezu ispunio 28. novembra prošle godine, čime je Tužilaštvo u Subotici odbacilo krivičnu prijavu, potvrđeno je za Betu.

Kako je objašnjeno u Tužilaštvu, ne postoji mogućnost izbora kome će ta suma biti uplaćena, već Republika Srbija ima jedinstven račun na koji se uplaćuju svi iznosi po oportunitetu, i sa tog računa se sredstva kasnije raspoređuju zakonom utvrđenim postpupkom.

Dodaje se da je taj račun jedinstven za sve građane Srbije.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!