Kulske demokrate osudile pretnje upućene novinaru Milošu Staniću

05 Oct 2016

Umesto što napada hrabre novinare bolje bi bilo da se zapita zašto je kulskoj opštini obustavljen transfer od 47 miliona dinara

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Kuli najoštrije je danas osudio pretnje koje je novinaru Blica uputio tajkun iz Kule Nikola Džomba.

Džomba je juče vređao novinara Miloša Stanića i pretio mu, jer je bio nezadovoljan tekstom “U opštini Kula tajkun deli državnu zemlju”, koji je objavljen u izdanju dnevnog lista Blic.

Kulski DS je u današnjem saopštenju ocenio da je tekst motivisan najblaže rečeno, čudnim stvarima u procesu koji prethodi izdavanju državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup u opštini Kula za 2016. godinu.

“Umesto što napada hrabre novinare koji se usuđuju pisati samo delić sumorne istine, bolje bi bilo da se kao predsednik Komisije zapita zašto je kulskoj opštini obustavljen transfer od 47 miliona dinara zbog nedonošenja godišnjeg plana što je njegova direktna odgovornost”, navodi se u saopštenju DS.

Ta stranka je navela i da očekuje da će se o ovom skandalu oglasiti i postupak Nikole Džombe osuditi rukovodstvo opštine Kula na čelu sa predsednikom Pericom Videkanjićem i predsednikom Skupštine opštine Veliborom Milojičićem, te da će Opštinsko veće kojim predsedava predsednik opštine Perica Videkanjić po hitnom postupku smeniti Nikolu Džombu sa mesta predsednika Komisije za utvrđivanje godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, zbog lošeg i tendencioznog rada u komisiji i neprimerenog ponašanja prema novinaru Blica.

“Građani opštine Kula trpe veliku štetu što je kulska opština jedna od retkih u Srbiji koja takav program nije donela i veliku sramotu zbog ponašanja prema novinarima predsednika opštinske komisije Nikole Džombe”, dodaje se u saopštenju.

Opštinski odbor DS Kula je u saopštenju poručio da ohrabruje lokalne čelnike, ako mogu da pobede strah, da se ograde od nastupa i ponašanja lokalnog tajkuna.

“Isto očekujemo i od pokrajinskih poslanika Nenada Trbovića i Dragane Potpare i republičke poslanice Olene Papuge. Od nadležnih državnih organa tražimo da se ceo slučaj pretnje novinaru ali i rad pomenute komisije procesuira”, poručile su demokrate.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su juče pretnje i uvrede koje je novinaru Blica Milošu Staniću uputio Nikola Džomba i zatražili da nadležni hitno reaguju, zaštite novinara i kazne počinioca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!