Kula: Demokrate traže ostavke

10 Sep 2014

Opštinska uprava ugovorila kupovinu prasića i koza

Demokratska stranka (DS) kritikovala je danas funkcionere u Kuli zbog kupovine službenih automobila.

U ugovorima koje je ta stranka poslala novinarima vidi se da je Opštinska uprava u Kuli u toku prošle godine ugovorila kupovinu dve Škode i dva Punta.

“Opštinski odbor DS u Kuli poziva predsednika opštine da, kada skupi hrabrost i stane pred građane, javno pokloni izbegličkim i socijalno ugroženim porodicama i dve nove Škode koje je Opštinska uprava kupila svojim funkcionerima za 2.1 miliona dinara”, istakle su kulske demokrate.

U saopštenju DS se predsednik opštine Kula Dragan Trifunović poziva da javnosti opravda i kupovinu dva Punta u vrednosti od 1,5 miliona dinara.

Reakcija kulskih demokrata usledila je nakon što su se u javnosti pojavili ugovori Opštinske uprave Kula za nabavku prasića, stočne hrane, šivaćih mašina, koza.

Kulski funkcioneri istakli su da se radi o pomoći izbegličkim porodicama i odbacili kritike opozicije.

“Umesto da pred građane Kule javno izađe predsednik opštine, kao izvršilac budžeta i potpisnik spornih javnih nabavki, Dragan Trifunović je u pokušaj loše političke demagogije poslao svog zamenika i ostale svoje ‘izvršioce’, koji su pokušali da opravdaju kupovinu prasića, šivaće i frizerske opreme, kokoški, koza i ostalih dobara i usluga, za koje se ni danas ne zna gde su završili, jer nabavke ni nisu bile raspisane za izbegličke porodice”, poručuje se u saopštenju DS.

U toj stranci su pozvali lokalne čelnike da podnesu ostavke, a predsednika Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da raspusti stranački odbor u Kuli.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!