Krstaši iznad Risna

12 jan 2012

Imala je Crna Gora i bolja arhitektonska rešenja od krsta sa četiri ocila koji od Božića svake noći svetli iznad Risna, i to na agregat - trafiku s krstom u obliku crkve u Baru

Na arheološkom nalazištu Gradina, iznad Risna, postavljena je metalna konstrukcija krsta sa četiri ocila, koja svetli i noću pomoću agregata.
 

Iz Komunalne policije Kotora najavili su uklanjanje metalnog krsta, jer, kako je saopšteno, na javnoj površini nije dozvoljeno postavljanje bilo kakvih simbola bez saglasnosti nadležnog organa.

Načelnik kotorske Komunalne policije Zoran Vučinović kazao je da je metalni krst sa četiri ocila postavljen na vrlo nepristupačnom terenu, kao i da je za njegovo osvetljenje nabavljen poseban agregat.

„Sve je veoma dobro organizovano, jer je tu prisutan i agregat, a kompletna konstrukcija krsta veoma dobro je odrađena. Imamo podatke da su u osvetljavanju krsta učestvovali i neki radnici iz kotorske Elektrodistribucije“, naveo je on.

Vučinović je dodao da su nadležne službe pismeno upozorile oeganizatora postavljanja metalnog krsta da, po crnogorskim propisima, nije dozvoljno postavljanje bilo kakvih simbola na javnoj površini bez odobrenja i saglasnosti nadležnih državnih organa.

On je, kako prenose podgorički mediji, najavio da će Komunalna policija uskoro ukloniti metalni krst iznad Risna.

„Svako postavljanje bilo kakvih objekata na javnoj površini biće onemogućeno. Nakon tri dana, kako je to predviđeno propisima, Komunalna policija će sa sa izvršnom službom ukloniti metalni krst“, rekao je Vučinović.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!