Kragujevac protiv nacrta medijske strategije

07 Jun 2011

"Privatizacija medija i odbacivanje ideje o lokalnim i regionalnim javnim servisima nije ništa drugo nego znak gubljenja interesa za reformske zahvate i unapređivanje društva i poslova u medijskoj sferi", ocenjuje se u saopštenju.

Skupština grada Kragujevca kritkovala je danas Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji, jer se u tom predlogu ne pominju regionalni javni servisi.

Kako se u saopštenju navodi, nacrt koji je ministarstvu kulture i informisanja dostavila sedmočlana radna grupa predstavlja korak unazad u odnosu na prethodnu studiju, kao i na već dostignute standarde u javnoj raspravi o toj temi.

“Privatizacija medija i odbacivanje ideje o lokalnim i regionalnim javnim servisima nije ništa drugo nego znak gubljenja interesa za reformske zahvate i unapređivanje društva i poslova u medijskoj sferi”, ocenjuje se u saopštenju.

Odbornici kragujevačke skupštine svojevremeno su podržali “Kragujevačku inicijativu”, koja je najglasniji zagovornik formiranja regionalnih javnih servisa.

 (RT Kragujevac)

Podelite ovu stranicu!