Koštunica: Vojvodina će uvek biti deo Srbije

05 May 2008

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je večeras da će Vojvodina uvek biti deo Srbije…

kostunica.jpgLider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je večeras da će Vojvodina uvek biti deo Srbije.
“Isto kao što kažemo: Kosovo je Srbija, u Novom Sadu kažemo: Vojvodina je Srbija”, rekao je Koštunica na predizbornom mitingu u Novom Sadu. Prema njegovim rečima, svi veliki Srbi iz Vojvodine uvek su se zalagali za državno jedinstvo sa Srbijom, dok danas ima i onih koji se zalažu za separatizam.
Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić zatražio je od predsednika Srbije Borisa Tadića da povuče potpis sa Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU. “Pokaj se, Borise, i traži oproštaj od srpskog naroda”, poručio je Ilić i rekao da je ŠP potpisan sa onima koji su “bacali bombe na Srbiju”.
On je oštro kritikovao lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka i rekao da Čanak “ne sme da pređe Savu i ne sme da mrdne iz Vojvodine”.
On je pristalice Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića nazvao “narkomanima”, dok je lideru G17 plus Mlađanu Dinkiću i potpredsedniku DS Bojanu Pajtiću zapretio da će “ići u zatvor” jer su “proneverili” budžetska sredstva.
Potpredsednik DSS-a Predrag Bubalo optužio je Nenada Čanka za separatizam, kao i predsednik DSS-a za Vojvodinu Zoran Lončar, koji je poručio da Vojvodina “nikada neće biti republika”.
“Ne želimo da opet gledamo izbegličke kolone, a pogotovo ne iz Vojvodine u Srbiju”, kazao je Lončar.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!