Kostreš: Srbija da se ugleda na Crnu Goru

11 Feb 2016

Srbija trebalo da reaguje na više puta ponovljeno nediplomatsko ponašanje ruskih zvaničnika u Srbiji

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas da je zabrana ulaska potpredsedniku Vlade Rusije Dmitriju Rogozinu primer kako se država koja drži do sebe i svog ustavnog poretka odnosi prema onima koji ne umeju da se ponašaju u skladu sa dobrim običajima međunarodne komunikacije.

Crnogorski mediji su preneli danas da se potpredsednik Vlade Rusije i jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina Dmitrij Rogozin nalazi na listi ruskih državljana kojima nije dozvoljen ulazak na teritoriju Crne Gore. U crnogorskom ministarstvu spoljnih poslova i evropskih integracija za dnevnik Pobjeda je rečeno da se Rogozin nalazi na listi ruskih državljana kojima je, na osnovu Vladine odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera, ograničen ulazak u Crnu Goru.

Bojan Kostreš je u pisanoj izjavi istakao da, budući da je Rogozin pokušao da na diplomatski neprimeren način, pozvan od opozicije, dođe i rovari po Crnoj Gori, vlada te države mu je odgovorila onako kako i dolikuje.

“Upravo to je bio način na koji Srbija trebalo da reaguje na više puta ponovljeno nediplomatsko ponašanje ruskih zvaničnika u Srbiji”, naveo je Kostreš.

On je pozvao Vladu Srbije da se ugleda na ovaj primer ako se njihovo takvo ponašanje ponovi.

Bojanu Kostrešu je u martu 2014. godine, kao članu skupštinske delagacije, bio zabranjen ulazak u Rusiju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!