Kostreš pozvao na smirivanje tenzija u Beloj Crkvi

15 jan 2016

Današnje dešavanje u toj opštini ozbiljno upozorenje za sve

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozvao je danas sve političke aktere na smirivanje tenzija i situacije u Beloj Crkvi.

Predsednik Demokratske stranke (DS) u Beloj Crkvi Željko Crnogorac rekao je da je na odbornike te stranke i LSV danas bačen suzavac, da im privatno obezbedjenje ne dozvoljava da prisustvuju vanrednoj sednici skupštine koja je sazvana na inicijativu Srpske napredne stranke (SNS), koja je u opoziciji. Funkcioner SNS Igor Mirović demantovao je danas takve optužbe i kazao da DS i LSV fabrikuju lažne afere.

Bojan Kostreš je pozvao građane Vojvodine da ne veruju saopštenjima „ove ili one strane“, već da pogledaju snimke na internetu, koji pokazuju ko je branio odbornicima da uđu na sednicu, da li je neko prevrtao stolove, kao i ko je koristio biber sprej.

„Takođe pozivam policiju da utvrdi ko je koristio biber sprej i da ta osoba bude najstrože kažnjena“, rekao je Kostreš.

On je pozvao na mirno i staloženo ponašanje svih aktera na političkoj sceni.

Kostreš je kazao i da trenutno par stotina ljudi piše svoje izjave o tome šta se dogodilo u zgradi opštine Bela Crkva i da će te izjave predati policiji.

Funkcioner LSV je kazao i da se nada da će današnje dešavanje u toj opštini svi shvatiti kao ozbiljno upozorenje.

„I nadam se da će svi biti za to da izbori prođu u najboljem mogućem redu, bez incidenata i da se Srbija ponaša kao normalna i civilizovana zemlja, jer takvom i pokušava da se predstavi. Jer, ako mi nismo civilizovana i normalna evropska zemlja, onda ti koji žele da uruše civilizacijske norme treba to i da kažu“, poručio je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!