Kostreš: LSV ne želi pošto-poto u vlast

27 jan 2016

LSV 26 godina nije menjala svoj program, pa ga neće menjati ni sada

Aktuelna vladajuća koalicija u Vojvodini, odnosno politička ideja za koju se zalaže, ima perspektivu i očekujem da će ona pobediti i ovoga puta u Vojvodini, ocenio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš.

On je sinoć u emisiji Radar na Radio-televiziji Vojvodine kazao da LSV ne želi pošto-poto u vlast, te da će, ako se ne pojavi razlog zbog kojeg će se opozicija ujediniti, LSV opet ići sama na pokrajinske izbore.

„Neće biti Liga ta koja će razbijati opozicioni blok. Ali, prosto, ako neko želi da računa na Ligu socijaldemokrata Vojvodine mora da razume da Liga 26 godina nije menjala svoj program, pa ga neće menjati ni na aprilskim izborima 2016“, rekao je Kostreš.

On je naveo i da je koalicija LSV, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, uprkos određenim razmiricama, uvek znala u kojem pravcu ne želi da se Vojvodina kreće. Iako uglavnom stabilna, takva pokrajinska koalicija imala je i svojih slabih tačaka, jer je bilo perioda kada je Demokratska stranka imala značajno veći broj poslanika od svojih partnera u vladi i to, kaže Kostreš, znala da iskoristi.

„Ono što im ja nikada neću, ako tako mogu da kažem, ‘zaboraviti’, oprostiti, jeste odustajanje od platforme Izvršnog veća AP Vojvodine. Gde smo se mi svi dogovorili da Vojvodina mora da u Ustavu ima zakonodavnu, izvršnu i delimičnu sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu. To je, praktično, bio jedinstveni stav pokrajinske administracije i onda se preko noći premijer Pajtić predomislio i odustao od toga“, istakao je Bojan Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!