Kostreš: Krajnje je vreme da se formira Vojvođanski front

20 okt 2018

“Pitanje vojvođanske autonomije ne sme biti skrajnuto sa političke scene Srbije, iako sam siguran da bi mnoge srbijanske partije želele baš to"

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je “krajnje vreme” da se formira Vojvođanski front koji će objediniti sve partije i nevladine organizacije koje su spremne da se akciono i politički ujedine zarad postizanja zajedničkog političkog cilja, a to je vraćanje pune autonomije Vojvodini.

Kostreš je u intervjuu za beogradski dnevni list Danas rekao da bi ta autonomija podrazumevala zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu garantovane Ustavom.

“Duboko verujem da su ovi zahtevi koje sam naveo najmanji mogući zajednički sadržilac svih nas i da ćemo uspeti da se dogovorimo da ih zajedno sprovedemo”, kazao je Kostreš.

Ocenio je da ti razgovori neći biti laki i da ne treba očekivati brzi dogovor, ali je izrazio uverenje da je to put kojim svi oni kojima je Vojvodina na prvom mestu moraju ići.

“Pitanje vojvođanske autonomije ne sme biti skrajnuto sa političke scene Srbije, iako sam siguran da bi mnoge srbijanske partije želele baš to. Važno je reći da tako organizovani Vojvođanski front neće imati problem da sarađuje sa partijama i koalicijama sa sedištem u Beogradu koje dele isti sistem vrednosti kao i mi i koje su spremne da nas prihvate kao ravnopravne partnere”, naveo je Kostreš.

(Autonomija/Danas)

Podelite ovu stranicu!