Kostreš: Hitno obezbediti fer uslove na izborima u Pećincima

24 dec 2017

“Posebno brine ponašanje pojedinaca koji se predstavljaju kao obezbeđenje, a pred biračkim mestima legitimišu građane"

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš zatražio je danas da “hitno” budu obezbeđeni fer uslovi na lokalnim izborima u Pećincima.

“Tražimo od državnih organa da se u Pećincima omogući održavanje fer i demokratskih izbora, onako kako to nalažu važeći propisi Srbije. Očekujemo i reakciju nadležnog tužilaštva, koje mora procesuirati sve vinovnike krivičnih dela. Srbija želi da postane države vladavine prava. Poštovanje demokratskog procesa jedan je od prvih preduslova toga”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Dodao je da LSV sa zabrinutošću prati izborni proces u opštini Pećinci, jer informacije opozicionih političkih stranaka i organizacija koje se bave posmatranjem izbora govore da je zabeležen veliki broj incidenata, te da se atmosfera može okarakterisati kao neslobodna.

“Posebno brine ponašanje pojedinaca koji se predstavljaju kao obezbeđenje, a pred biračkim mestima legitimišu građane i čine izborni proces dodatno nedemokratskim”, naveo je Kostreš.

LSV na izborima u Pećincima nastupa u koaliciji sa Demokratskom strankom na listi pod nazivom „Dostojanstveno, bez straha – Bata Marković“,

U opštini Pećinci ima 30 glasačkih mesta i oko 16.000 građana sa pravom glasa.

Prva na glasačkom listiću je izborna lista pod nazivom „Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić“, na drugom mestu nalazi se lista Liberalno demokratske partije koju predvodi Borisav Kostić, dok je treća lista „Srpska radikalna stranka – Dr Vojislav Šešelj“.

Pod brojem pet je „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“, a pod brojem šest lista „Za Pećince bez korupcije“, koju je podnela istoimena grupa građana.

Pored Pećinaca, vanredni lokalni izbori održavaju se danas i u Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!