Kostreš: DS, LSV i SVM će prevazići probleme

04 Mar 2015

"Šumovi u komunikaciji" su se pojavili zbog nedostatka direktnih razgovora

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas za televiziju N1 da je optimista i da veruje da će problemi koji postoje u vladajućoj koaliciji u Skupštini Vojvodine biti prevaziđeni.

“Očekujem da će pokrajinska administracija nastaviti da funkcioniše u interesu građana Vojvodine i da će sva ona pitanja koja su otvorena, koja nisu rešavana trilateralno, biti rešena”, rekao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, “šumovi u komunikaciji” su se pojavili zbog nedostatka direktnih razgovora, te su “mnoge stvari počele da se podrazumevaju”.

“Suština je da smo izgubili politiku. Počeli smo da se bavimo dnevnim pitanjima i međusobnim odnosima”, rekao je Kostreš i dodao da suština politike, prema mišljenju LSV-a, treba da bude položaj Vojvodine u okviru Republike Srbije, a sa druge strane kvalitetniji život građana Vojvodine.

Podsetimo, predsednici stranaka vladajuće koalicije u Vojvodini sastaće se danas u 17.00 sati u Subotici kako bi razgovarali o nesporazumima unutar vladajuće koalicije.

Sastanak, drugi po redu, biće održan u prostorijama Saveza vojvođanskih Mađara.

Pored predsednika te stranke Ištvana Pastora dolazak na sastanak potvrdili su i ostali lideri koalicije – predsednik Demokratske stranke i vojvođanski premijer Bojan Pajtić i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Trojica lidera su i u petak razgovarala o situaciji u Vojvodini, a u kratkom saopštenju koje je medijima prosleđeno iz Biroa za informisanje LSV bilo je navedeno da je u razgovoru, koji je trajao nekoliko sati, otvoren niz važnih pitanja i tema.

(Autonomija/Beta/N1)

Podelite ovu stranicu!