Kostreš: Diletantska odluka PSG i NS o bojkotu izbora u pet opština

07 dec 2017

"Odluka o bojkotu je pokušaj da se te opštine Vučiću predaju bez borbe"

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš optužio je večeras Pokret slobodnih građana (PSG) i Narodnu stranku (NS) da su odlukom o bojkotu izbora u pet lokalnih samouprava u Srbiji zapravo te opštine “bez borbe predale Aleksandru Vučiću”.

“Mislim da je vreme da se jasno kaže da diletantima nije mesto u politici i da ako nisu spremni i sposobni – a nisu – da dižu revolucije, onda neka učestvuju u izbornom procesu, jer je to najmanje što mogu da urade za razvoj demokratije u Srbiji.”, rekao je Kostreš agenciji Beta.

Dodao je da mu je “potpuno nejasno” kako neko želi da se bavi politikom i da učestvuje u političkim procesima jedne države a da ne učestvuje na izborima.

“Neverovatno mi je da postoji pokušaj da se Vučiću te opštine predaju bez borbe, i da nema Demokratske stranke, koja će u tim opštinama samostalno nastupiti a u Pećincima u koaliciji sa LSV, ti – koji se navodno bore – bi bez zrna baruta poklonili Vučiću pet lokalnih samouprava. Možda oni misle da će im Aleksandar Vučić ponuditi učesće u vlasti u tih pet lokalnih samouprava kao što su mislili da će im ponuditi premijersko mesto, ali to se neće desiti”, kazao je Kostreš.

PSG i NS su danas saopštili da će bojkotovati izbore u opštinama Pećinci, Mionica, Negotin, Preševo i Kostolac, zakazane za 24. decembar, jer ih smatraju nedemokratskim i jer je izborna kampanja koja se odvija u tim opštinama “nasilnička”.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!