Kostreš: Cinični izgovori Igora Mirovića za neusvajanja zakona o finansiranju Vojvodine

05 Oct 2017

"Na svim nivoima vlasti je njegova partija"

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš zapitao je danas kako je moguće da zakon o finansiranju Vojvodine još uvek nije donet, iako je to moralo da se učini još pre devet godina. On je ocenio da je cinična izjava pokrajinskog premijera Igora Mirović da donošenje tog zakona ne zavisi od njega i njegove vlade.

“Teza pokrajinskog premijera da zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine, koji je propisan Ustavom, jer kaže da se Vojvodini garantuje raspolaganje sopstvenim sredstvima, ne zavisi od njega i vojvođanske vlade, nego od većine u Skupštini Srbije, u najmanju je ruku cinična, jer je na svim nivoima vlasti partija u čijem je užem rukovodstvu“, istakao je Kostreš u saopštenju za javnost.

On je naveo da je Srpska napredna stranka na zajedničkom sastanku republičke i pokrajinske vlade pre godinu dana “nevoljno” najavila rešavanje pitanja finansiranja Vojvodine.

“O tome da li uopšte postoji, i šta radi radna grupa za ovaj zakon, ni posle godinu dana javnost nema informacije. Ovaj zakon na usvajanje čeka već devet godina, a LSV postavlja pitanje: Koja većina treba da se dogodi da se zakon o finansiranju Vojvodine usvoji i čemu izjave o njegovom usvajanju ako nema iskrene namere?”, dodao je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!