Korak bliže novoj zgradi RTV

17 apr 2015

Rok za izradu glavnog projekta je šest meseci

Ugovorom o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju objekta, koji su danas u Novom Sadu potpisali generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Srđan Mihajlović i direktor DOO Euro Gardi Group dr Zoran Florić, započet je proces izrade glavnog projekta nove zgrade RTV-a.

To je, nakon uspešno završenog Konkursa za idejno-urbanističko-arhitektonsko rešenje, drugi bitan i neophodan korak u rešavanju pitanja izgradnje novog doma Pokrajinskog javnog medijskog servisa.

Rok za izradu glavnog projekta je šest meseci, a on treba da sadrži najekonomičnija i cajcelishodnija projektno-tehnička rešenja, u skladu sa zakonima.

Direktor DOO Euro Gardi Group dr Zoran Florić zastupnik je Konzorcijuma projektanata, koji su pobedili na, nedavno, završenoj Javnoj nabavci Radio-televizije Vojvodine za izradu glavnog projekta urbanističke, projektne i tehničke dokumetacije za zgradu RTV-a. Konzorcijum čine DOO Euro Gardi Group (Novi Sad), JP Zavod za urbanizam Vojvodine (Novi Sad), DOO Institut za preventivu (Novi Sad), AD Zavod za geotehniku (Subotica) i novosadski AB & CO GEOSYSTEMS DOO.

Pored toga, u toku je završna faza Javnog tendera za projekat rušenja postojećih objekata bombardovane zgrade RTV-a na Mišeluku.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!