Konkursi vredni 400 miliona dinara Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine

27 apr 2015

Konkursi iz oblasti obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda i iz oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je danas dva poziva vredna 400 miliona dinara za učešće u javnim konkursima za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda i u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Dvesta miliona dinara namenjeno je lokalnim samoupravama za realizaciju projekata koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, povećanje zaposlenosti, inovativnosti i konkurentnosti, poboljšanje poslovne i investicione klime, navodi se u saopštenju.

Lokalne samouprave mogu da konkurišu za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije, kao i projektovanja industrijskih i radnih zona, poslovnih inkubatora, industrijskih i tehnoloških parkova sa pripadajućim objektima i pratećom infrastrukturom u javnoj svojini, piše u saopštenju.

Dodaje se da će još dvesta miliona dinara namenjeno je lokalnim samoupravama, osnovnim i srednjim školama i fakultetima, kao i ustanovama učeničkog i studentskog standarda, za projekte izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije objekata ustanova obrazovanja, koji bi trebalo da doprinesu boljim uslovima rada.

Na taj način, mnogo veći broj dece, učenika i mladih postaće deo obrazovnog sistema u Vojvodini, posebno onih iz društveno osetljivih i marginalizovanih grupa stanovništva, navodi se u saopštenju.

Detaljne informacije o objavljenom konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internetskoj prezentaciji Pokrajinske vlade.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!