Konkurs za nagradu iz oblasti esejistike

08 Feb 2016

Prošle godine je pokrenuta manifestacija „Dani Radomira Konstantinovića“ a tim povodom je ustanovljena i godišnja nagrada “Biće i jezik”.

Zavod za kulturu Vojvodine i Savet za očuvanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića uputili su danas javni poziv za učešće na konkursu za dodeljivanje nagrade “Biće i jezik”, iz oblasti esejistike.

Nagrada se dodeljuje autoru do 30 godina starosti, za esej iz oblasti filozofije, filozofije kulture, književnosti, književne kritike, antropologije, sociologije ili sociologije kulture, navodi se u saopštenju za javnost.

U cilju obeležavanja godišnjice smrti jednog od najvećih književnika i filozofa na ovim prostorima, Radomira Konstantinovića (1928-2011), prošle godine je pokrenuta manifestacija „Dani Radomira Konstantinovića“ a tim povodom je ustanovljena i godišnja nagrada “Biće i jezik”.

Nagrada se dodeljuje jednom godišnje, 27. marta i sastoji se od novčanog dela u iznosu od 100.000 dinara, uz publikovanje nagrađenog eseja u časopisu Interkulturalnost.

Konkurs je otvoren od 11. februara do 14. marta 2016. godine. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 021 4754 128.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!