Klara Kranjc: Javni servisi da se prilagode mlađoj publici

Mladi su zapostavljeni

15. mar 2018

Glavna urednica omladinskog O radija Radio-televizije Vojvodine Klara Kranjc izjavila je večeras da javni medijski servisi moraju mnogo više da se prilagođavaju mlađoj publici a ne da je zapostavljaju, kao što je danas uglavnom slučaj.

“Javni servis mora da prepozna da je mlađa publika ta koja je zapostavljena i da je to publika koju gubimo i da moramo da pređemo i na druge platforme, pre svega multimedijalne”, kazala je Klara Kranjc na tribini “Digitalne tehnologije i nove generacije”.

Prema njenim rečima, O radio je danas pet koraka unazad u odnosu na ono gde je bio pre dve godine, “umesto da je šest koraka unapred”, i to sve zbog toga što sve previše zavisi od politike.

Profesorica novinarstva Dubravka Valić Nedeljković kazala je da je društvu potrebno široko medijsko opismenjavanje, kako bismo ne samo publiku već i medijske profesionalce naučili šta je odgovoran odnos prema poruci.

Radijski voditelj Daško Milinović rekao je da njegovo iskustvo svedoči da može da se radi i da za ono što on i njegov kolega Mladen Urdarević rade u okviru internetskog radija “Daško i Mlađa” “ima mesta i ima smisla”.

Tribina je deo projekta “Populizam i mediji: jačanje participativnih praksi i javnog dijaloga”, a organizovali su je Fakultet dramskih umetnosti u saradnji sa Izdavačkom kućom Clio iz Beograda i Medija centrom Vojvodine, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija i Misije OEBS-a u Srbiji.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Dobro došli!
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga