Kampanja 3D na piratskoj stanici kroz pesme Baje Malog Knindže

15 Apr 2016

Radio Grmeč aktivno učestvuje u predizbornoj kampanji

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Novosadska novinarska Škola (NNŠ), uputili su danas inspektoru Vladanu Krstinu, prijavu protiv piratske stanice Radio Grmeč, jer je primećeno da ona aktivno učestvuje u predizbornoj kampanji.

Krstin je inspektor u Odseku za inspekcijski nadzor u oblasti elektronskih komunikacije u okviru Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je zaduženo za piratske stanice, a kako se navodi u prijavi NDNV i NNŠ, jedini sadržaj ovog radija su želje, čestitke i pozdravi, uz muzičke blokove, kroz koje se reklamira jedna stranka.

Tokom 2016. stanica se aktivno uključila u predizbornu kampanju pokreta Drina–Dinara–Dunav iz Novog Sada i njihove liste “Narodni pokret Drina–Dinara–Dunav – Tomislav Bokan” za novosadski parlament.

“Kampanju reklamiraju kroz pozdrave, želje i budilice koje izvodi Baja Mali Knindža, a koji su posvećeni isključivo Pokretu 3D, kandidovanom za novosadski parlament”, piše u saopštenju.

Dodaje se da Radio Grmeč program emituje na frekvenciji 96,9 MHz i na listi piratskih stanica se nalazi još od 2014. godine.

NDNV i NNŠ su zatražili hitno rešavanje ovog slučaja “proaktivnim pristupom”, kako bi se sprečile dalje zloupotrebe i kršenje Zakona o radiodifuziji i Pravilnika o obavezama pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje, ali i profesionalnih normi novinarstva.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!