Judita Popović: Sve je lošiji položaj Vojvodine

20 sep 2012

Došlo je vreme da se konkretni problemi rešavaju, a ne da se prepuste stihiji

Poslanica Liberalno demokratske partije (LDP) Judita Popović ocenila je danas da je promenama centralne vlasti u Srbiji sve lošiji položaj Vojvodine i upitala predstavnike Vlade da li je rešenje za poboljšanje položaja Vojvodine stvaranje političkog konsenzusa za promenu Ustava.

„Šta Vlada namerava i šta će preduzeti kako bi rešila probleme nastale kad je Ustavni sud ocenio neustavnim nekoliko odredbi zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine. Ta odluka je kontinuitet pogrešne politike prema Vojvodini koja je rezultirala konstantnim ekonomskim padom pokrajine“, rekla je Judita Popović na početku sednice Skupštine Srbije, u delu namenjenom za poslanička pitanja predstavnicima Vlade.

Ona je ocenila da se u Srbiji problemi ne rešavaju sistemski, te da se promenama centralne vlasti odnos prema Vojvodini pogoršava.

„Da li se radi o tome da se napravi politički konsenzus i promeni Ustav i promeni položaj Vojvodine. Vojvodina trpi pogrešne korake koji se preduzimaju u vlasti i došlo je vreme da se konkretni problemi rešavaju, a ne da se prepuste stihiji i šalje slika našoj javnosti i svetu da Srbija ima jaku centralnu vlast, a da je Vojvodina za nju kolonija“, navela je poslanica LDP-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!